Sun Screen Perde

Sun Screen Perde

Sun Screen Perde

Sun Screen Perde

Sun Screen Perde

Sun Screen Perde

Yapısında yüzde 70 PVC, yüzde 30 polyester barındıran ithal bir kumaştan yapılan sun screen perde çeşitleri son yıllarda ofis ortamı için en çok tercih edilen perde türleri arasında yer alıyor. Bu modern perde türü ayrıca hastane, okul, fabrika, toplantı salonu ve laboratuar gibi mekanlarda da kullanılıyor. Screen perdelerin evlerde blackout perde ile birlikte kullanılması gerekiyor. Çünkü, gündüzleri dışarıdan içerisi görülmezken, hava kararıp mekandaki aydınlatma elemanları açıldığı zaman mekanın içi dışarıdan görülebilir hale geliyor.

Sun Screen Perde Nedir?

Gün ışığını belli oranda süzerek kullanıldığı mekanlarda enerjiden ve ısıdan tasarruf yapılmasını sağlayan bir mekanizmalı perde türüdür. Güneş kırıcı perde olarak da bilinir. Özel bir geçirgenliğe sahip olan transparan kumaşı Fransa ve başka gelişmiş ülkelerde üretilir. Sade ve şık görünümüyle özellikle iş yerleri için kullanışlı bir perde alternatifi teşkil eder. Genelde iç cephelerde kullanılmakla beraber, binanın dış mimarisinin screen perde için uygun olması durumunda dış cephelerde de kullanılabilir.

Sun Screen Perdenin Avantajları

* Renk atmayan yapısı sayesinde uzun süre kullanılabilir.

*Kumaşı ateşe karşı dayanıklıdır.

*Bazı screen kumaşlarda akustik özelliği mevcuttur. Bazıları da anti – bakteriyel özelliklidir.

*Dayanıklı, şekli kolayca bozulmayan teknik tekstil ürünlerinden yapılır.

*Perdenin özel kumaşının dokusunda, kimyasal özelliklerinden ötürü ısıdan tasarruf edilmesini sağlayan cam elyafı bulunmaktadır.

*Temizlenmesi zahmetli değildir. Yumuşak uçlu bir fırça yardımıyla yıkanabilir, ıslak bezle silinebilir.

*İş yerlerindeki bilgisayar, TV gibi cihazların ekranlarının ortama giren güneş ışığından dolayı yansıma yapmasını engeller.

*Uzaktan kumandalı, düğmeli ve motorlu sistemlerin kolayca uygulanabildiği bir perde türüdür.

*Tasarruflu ve ergonomik bir perde sistemi arayanlar için ideal bir alternatiftir.

Sun screen Perde Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

*Perdeyi kullanacağınız mekanda daha çok ısıdan rahatsız oluyorsanız açık renkli, ışıktan rahatsız oluyorsanız koyu renkli kumaştan yapılmış perdeleri tercih etmelisiniz. Mekandaki ısı ve ışık miktarını ölçtürmek doğru seçim yapmanıza yardımcı olur.

*Kumaş kesimi ultrasonik bıçaklı tezgahlarda yapılan perdelerin kenarları daha dayanıklı olur.

Sun Screen Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Temelde bir stor perde türü olan ve kolayca kir ve toz tutmayan bu tip perdeler ıslak bezle silinerek veya yıkanarak temizlenebilmektedir. Üründen en yüksek verimi sağlamak için güvenilir bir firmadan almaya dikkat etmeli ve kullanım, temizlik gibi konularda detaylı bilgi almalısınız.

Ofis, Otel, Hastane Gibi Mekanlarda Modern Ve Şık Bir Görünüm

İş yerlerinde çalışan veriminin sıcak yüzünden düşmesini engelleyen güneş kırıcı perdelerin pencereler için tasarlanmış bir güneş gözlüğü türü olduğunu söyleyebiliriz. Bu tip perdelerin bulundukları mekandaki mobilya ve cihazları güneş ışınları yüzünden yıpranmaktan korumanın dışında farklı işlevleri de vardır.

Cam elyaflı iplikten dokunmuş olan özel kumaşın ağırlığı yüksek olduğu için 35 mm çapındaki borulara sarılan sun screen stor perde çeşitleri içeridekilerin dışarıyı görmesini engellemez. Fakat kumaşın delikli bir dokusu olmasına rağmen, gündüz saatlerinde ışıklar kapalıyken dışarıdakiler içeriyi göremezler. Güneş ışığının mekana direkt olarak değil de, filtrelenerek, yumuşak bir şekilde girmesini sağlayan bu tip perdeler bir uzaktan kumanda cihazıyla veya butonla kontrol edilebilmektedir. Farklı renklerdeki mobilyalara uyum sağlayabilen bej, beyaz, krem, kahverengi, siyah ve gri gibi klasik renkleriyle sunscreen perdeler özellikle gelişmiş ülkelerde modern ofis dekorasyonu uygulamalarında sıklıkla kullanılan bir alternatif haline gelmiştir. İş ortamında personelin ısıdan ve ışıktan olumsuz etkilenmesini önleyecek tedbirler almanın iş verimini arttıracağının farkında olan pek çok işveren bu tarz perdeleri tercih etmektedir.

Bu tür perdelerin kumaşının 1 metrekaresinin ağırlığı 390 gr ile 400 küsur gram arasında değişir. Bu yüzden, perdenin monte edileceği yerin bu ağırlığı taşıyacak dayanıklılıkta olması önemlidir.